Valikko Sulje

Kaisanetiltä Rääkkylään laaja palveluvalikoima

Kaisanet vuokraa Valopiuhan valokuituverkon

Valmis verkko 31.12.2013
Rääkkylän valokuituverkko

Kaisanet vuokraa Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunnan eli Valopiuhan valokuituverkon Rääkkylässä 10 vuoden ajaksi alkaen 1.3.2022. Valopiuhan valokuituasiakkaat siirtyvät samassa yhteydessä Kaisanetille. Siirto ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä ja toistaiseksi asiakkaiden osalta kaikki jatkuu kuten ennenkin.

Vuoden 2022 aikana valokuituverkon asiakkaiden palvelutuotteet siirtyy Kaisanetin tuotteiksi ja muutos hoidetaan Kaisanetin puolelta. Muutos näkyy asiakkaille entistä parempana palvelupakettina, koska tarjolle tulee Kaisanetin koko laaja palveluvalikoima. Kaisanet ottaa yhteyttä Rääkkylän asukkaisiin kevään aikana ja kertoo palvelutarjonnasta tarkemmin.

Kaisanet ylläpitää ja kehittää verkkoa osana Kaisanetin omaa, laajaa verkkoa mikä mahdollistaa tehokkaan ylläpidon ja palveluiden kehittämisen.  Tämän ansiosta rääkkyläläiset saavat entistä laajemmat verkon palvelut käyttöön.

”Kaisanet on toiminut Pohjois-Karjalassa jo useiden vuosien ajan ja tämä on meille luonteva jatkumo vahvistaa läsnäoloamme ja kehittää palvelutarjontaamme alueella edelleen. Olemme iloisia, että voimme tarjota nyt myös rääkkyläläisille Kaisanetin laajat palvelut” summaa Kaisanetin toimitusjohtaja Jani Moilanen.

”Vuokraustoimenpiteellä turvataan laajakaistapalveluiden tarjonta Rääkkylässä pitkälle tulevaisuuteen. Osuuskunta on liian pieni toimija, joten meillä ei ole resursseja muuttuvassa ja kehittyvässä digimarkkinassa satsata palveluiden laatuun ja määrään. Sen sijaan Kaisanet Oy:llä on laaja ja toimiva organisaatio vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin” kertoo Valopiuhan hallituksen puheenjohtaja Jukka Laasonen.

”Rääkkylän kunta on entistä kiinnostavampi paikka monelle paluumuuttajalle tai monipaikkaisuutta miettivälle. Meillä digi-infra on kunnossa, joten vaativatkin yhteystarpeet täyttyvät.  Hyvin monissa kiinteistöissä on laakakaistayhteydet käytössä tai ne ovat helposti otettavissa käyttöön. Kiinnostus uusia liittymiä kohtaan onkin lisääntynyt tuntuvasti. Rääkkylässä on noin 10 vuoden etumatka moniin lähimpiin kuntiin verrattuna. Tämä toimenpide turvaa etumatkan säilyvän.  Tällä toimenpiteellä osuuskunta ottaa jo toisen pitkän digiloikan 10 vuoden sisällä. Kaisanet Oy on tuttu yritys jo vuosien takaa, joten vuokraustoimenpide oli luontevaa tehdä heidän kanssaan. Verkon ja verkkolaitteiden omistus säilyy osuuskunnalla, joten emme luovu palveluiden ytimestä” jatkaa Laasonen.

Myös kunnanjohtaja Yrjö Eronen on tyytyväinen muutokseen; ”Kunnan kannalta tarkasteltuna tämä vuokrasopimus on osuuskunnan ja Kaisanetin välinen asia. Kuntaa tässä kiinnostaa valokuituverkon toiminnan jatkuminen ja kehittäminen sekä kunnan saatavien turvaaminen osuuskunnan yrityssaneerausohjelman mukaisesti. Erityisen tärkeänä kunta pitää ratkaisussa sitä, että valokuituverkko pysyy paikallisessa omistuksessa, osuuskunnan jäsenten omistuksessa. Samalla kuitenkin tulee lisävoimaa tekniikkaan, rakentamiseen ja markkinointiin. Jatkossa uskon valokuituverkon palvelevan nykyisiä ja uusia kuntalaisia, yrityksiä ja muita toimijoita entistä paremmin. Tämä osuuskunnan ja Kaisanetin ennakkoluuloton ratkaisu antaa hyvää pohjaa myös kuntamarkkinoinnille”.

Lisätietoja:

Jani Moilanen, Kaisanet 044 734 4313

Jukka Laasonen, Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunta Valopiuha 0400 186 159