Valikko Sulje

MTK Rääkkylän kannanotto

Me tuottajat koemme elinkeinomme kannalta erittäin tärkeäksi, että Rääkkylässä turvataan nopeiden, luotettavien tietoliikenneyhteyksien toimiminen jatkossakin. Nopeat ja etenkin varmatoimiset yhteydet ovat välttämätön edellytys ammatinharjoittamiselle maa- ja metsätaloudessa. Nykyaikaisella maatilalla on paljon tekniikkaa ja valvontakameroita, joiden ohjaamiseen tai valvontaan kuituyhteys on välttämätön. EU:n vaatima paperisota hoidetaan pääsääntöisesti sähköisesti, koska esim. maaseutusihteeri ei ole tavoitettavissa kunnassa kuin kerran viikossa ja korona-aika on muutenkin pakottanut sähköiseen asiointiin.

Yhdistyksenä näemme, että Rääkkylän kunnan ratkaisu ostaa valokuituverkko ja sen operointi kunnan haltuun, on toiminnan jatkuvuuden kannalta oikea.

Näemme tärkeäksi myös ratkaisun merkityksen kunnan kannalta. Meille on tärkeää, että paikallishallinnon yksikkö, joka päättää meitä koskevista asioista on lähellä, tässä paikan päällä, jolloin ymmärrys maa- ja metsätalouselinkeinojen harjoittamiseen säilyy huomattavasti paremmin. Siksi kunnan itsenäisyyden ja talouden turvaaminen ratkaisun myötä on välttämätön.

Rääkkylän maataloustuottajien puolesta Rääkkylässä 15.6.2020

Outi Hännikäinen

pj. MTK-Rääkkylä