Valikko Sulje

Valopiuhan tulevaisuudesta

Kesällä 2015 valmistui koko Rääkkylän kunnan kattava valokuituverkko, joka sai nimen Valopiuha. Verkko laajentui alkuperäisestä suunnitelmasta merkittävästi, mikä tiesi rakennuskustannusten lisääntymistä kolmanneksella. Tilanteen muututtua käynnistimme rahoitusneuvottelut pankkien kanssa syksyllä 2015. Tavoitteena oli saada lainojen takaisinmaksuaikoihin 10 vuotta lisäaikaa ja korkotasoon huojennusta.

Tämän jälkeen oli useita muitakin yrityksiä ratkaista kassavaje, mutta toinen toisensa perään yritykset kariutuivat eri syistä.

Osuuskunnan hallitus haluaa, että rahoitusnäkymä saadaan tasapainoon. Valopiuhan hallitus esittää ylimääräiselle osuuskuntakokoukselle, että se päättää Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan hakeutumisesta yrityssaneeraukseen. Jos hakemus hyväksytään käräjäoikeudessa, se takaa verkon pysymisen osuuskunnan jäsenten omistuksessa ja päätäntävallassa. Hallituksen tavoitteena on pitää saatavilla vähintään nykyiset palvelut, jopa joiltakin osin kehittää niitä.

Tämä kevät on osoittanut valokuituverkon tarpeellisuuden. Ihmisten liikkuminen kunnassamme kuluneen puolen vuoden aikana on ollut ennennäkemättömän vilkasta. Etätyö ja etäopiskelu ovat tulleet jäädäkseen Suomeen. Valopiuhan käyttäjät ovat vakuuttuneita siitä, että tekemämme infrainvestointi, paljosta puheesta huolimatta, oli oikea.

Tervetuloa to 22.10.2020 klo 17.30 Rasihoviin Rasivaaraan osuuskunnan ylimääräiseen kokoukseen, jossa päätetään Valopiuhan hakeutumisesta yrityssaneeraukseen. Paikalla on myös asianajaja Tuomo Vatanen vastaamassa kysymyksiin.

Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunta

Hallitus